REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řezy Míša

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený nadýchaný korpus pokladený tvarohovou náplní, přelitý čokoládovou polevou. Je skvělý, ale také kalorická bomba!


Ingredience:
Na těsto:
6 ksvajec
6 lžicpolohrubé mouky
6 lžiccukru krupice
3 lžíceoleje
2 lžícekakaa
na špičku nože prášku do pečiva
Na náplň:
500 gměkkého tvarohu
250 gmásla nebo margarínu
200 gmoučkového cukru
Na polevu:
1 ksčokolády na vaření
2 lžícekakaa
80 gmoučkového cukru
80 gztuženého tuku

Postup:

1. Nejprve si připravíme těsto na korpus; žloutky utřeme s cukrem do pěny, do mouky přidáme na špičku nože prášku do pečiva a kakao, směs promícháme
2. Z bílků ušleháme tuhý sníh
3. Do mouky přidáme postupně olej a žloutkovou pěnu a společně promícháme
4. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků a těsto rozetřeme na tukem vytřený a moukou vysypaný plech
5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, tedy asi na 170-180 °C, jakmile se korpus začne oddělovat od okrajů plechu, vyjmeme ho z trouby a necháme vychladnout
6. V této fázi si připravíme tvarohovou náplň; změklé máslo, tvaroh a cukr společně vyšleháme a hmotou rovnoměrně potřeme upečený korpus
7. Ve vodní lázni si připravíme polevu; rozlámeme čokoládu na vaření, přidáme ostatní suroviny a zahříváme, až se vše rozpustí, polevu rovnoměrně rozetřeme na povrch moučníku, Míšu dáme do ledničky dobře vychladil
8. Hotový dezert nakrájíme na jednotlivé řezy a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy