Upečený nadýchaný korpus pokladený tvarohovou náplní, přelitý čokoládovou polevou. Je skvělý, ale také kalorická bomba!
Ingredience:
Na těsto: | |
6 ks | vajec |
6 lžic | polohrubé mouky |
6 lžic | cukru krupice |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | kakaa |
na špičku nože prášku do pečiva | |
Na náplň: | |
500 g | měkkého tvarohu |
250 g | másla nebo margarínu |
200 g | moučkového cukru |
Na polevu: | |
1 ks | čokolády na vaření |
2 lžíce | kakaa |
80 g | moučkového cukru |
80 g | ztuženého tuku |
Postup:
1. Nejprve si připravíme těsto na korpus; žloutky utřeme s cukrem do pěny, do mouky přidáme na špičku nože prášku do pečiva a kakao, směs promícháme
2. Z bílků ušleháme tuhý sníh
3. Do mouky přidáme postupně olej a žloutkovou pěnu a společně promícháme
4. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků a těsto rozetřeme na tukem vytřený a moukou vysypaný plech
5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, tedy asi na 170-180 °C, jakmile se korpus začne oddělovat od okrajů plechu, vyjmeme ho z trouby a necháme vychladnout
6. V této fázi si připravíme tvarohovou náplň; změklé máslo, tvaroh a cukr společně vyšleháme a hmotou rovnoměrně potřeme upečený korpus
7. Ve vodní lázni si připravíme polevu; rozlámeme čokoládu na vaření, přidáme ostatní suroviny a zahříváme, až se vše rozpustí, polevu rovnoměrně rozetřeme na povrch moučníku, Míšu dáme do ledničky dobře vychladil
8. Hotový dezert nakrájíme na jednotlivé řezy a můžeme servírovat.