REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řezy Caffé Latte

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený kávový korpus,vychladlý potřený pudinkovým krémem, dozdobený vyšlehanou šlehačkou, servírovaný rozkrájený na jednotlivé řezy.


Ingredience:
Na korpus:
6 ksvajec
120 gpolohrubé mouky
120 gmoučkového cukru
8 lžicvroucí vody
2 lžícekakaa
1 lžícekypřícího prášku do pečiva
2 lžíceoleje
3 lžičkyrozpustné kávy
Na krém:
2 balíčkypudinky Caffé Latte Premium (Dr.Oetker)
200 ghusté krémovité smetany Créme fraiche nebo jiné s min. obsahem tuku 16 %
200 gmásla
3 lžícemoučkového cukru
3 lžícekrupicového cukru
2 lžícerumu
2 lžičkyrozpustné kávy (v sypkém stavu)
A ještě:
2 kelímkysmetany ke šlehání 40 %
plech s vyšším okrajem (35 x 25 cm)
papír na pečení, olej ve spreji, kávová zrnka a granulky čokolády na ozdobu

Postup:

1. Celá vejce vyšleháme s cukrem a horkou kávou
2. Mouku s kakaem a kypřícím práškem prosijeme a společně s olejem po částech přidáváme k tekuté směsi
3. Plech s vyšším okrajem (35 x 25 cm) vysteleme pečícím papírem, který ještě postříkáme olejem ve spreji a těsto stěrkou rovnoměrně rozetřeme
4. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme cca 10 minut, na mřížce necháme zcela vychladnout
5. V mléce uvaříme pudinky spolu se 3 lžícemi krupicového cukru a necháme zchládnout
6. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a kávou (sypký stav) do pěny, pak po částech přidáváme chladný pudink, kysanou smetanu a rum, šleháme dohladka
7. Připravený krém naneseme na chladný korpus a cukrářskou kartou nebo dortovým nožem uhladíme do roviny
8. Šlehačky vyšleháme do tuha a naneseme na krém, necháme ztuhnou v lednici
9. Hotový vychlazený dezert rozkrájíme na jednotlivé řezy, které ještě můžeme ozdobit zrnky kávy a granulemi čokolády.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy