REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řezy Caffé Latte

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený kávový korpus,vychladlý potřený pudinkovým krémem, dozdobený vyšlehanou šlehačkou, servírovaný rozkrájený na jednotlivé řezy.


Ingredience:
Na korpus:
6 ksvajec
120 gpolohrubé mouky
120 gmoučkového cukru
8 lžicvroucí vody
2 lžícekakaa
1 lžícekypřícího prášku do pečiva
2 lžíceoleje
3 lžičkyrozpustné kávy
Na krém:
2 balíčkypudinky Caffé Latte Premium (Dr.Oetker)
200 ghusté krémovité smetany Créme fraiche nebo jiné s min. obsahem tuku 16 %
200 gmásla
3 lžícemoučkového cukru
3 lžícekrupicového cukru
2 lžícerumu
2 lžičkyrozpustné kávy (v sypkém stavu)
A ještě:
2 kelímkysmetany ke šlehání 40 %
plech s vyšším okrajem (35 x 25 cm)
papír na pečení, olej ve spreji, kávová zrnka a granulky čokolády na ozdobu

Postup:

1. Celá vejce vyšleháme s cukrem a horkou kávou
2. Mouku s kakaem a kypřícím práškem prosijeme a společně s olejem po částech přidáváme k tekuté směsi
3. Plech s vyšším okrajem (35 x 25 cm) vysteleme pečícím papírem, který ještě postříkáme olejem ve spreji a těsto stěrkou rovnoměrně rozetřeme
4. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme cca 10 minut, na mřížce necháme zcela vychladnout
5. V mléce uvaříme pudinky spolu se 3 lžícemi krupicového cukru a necháme zchládnout
6. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a kávou (sypký stav) do pěny, pak po částech přidáváme chladný pudink, kysanou smetanu a rum, šleháme dohladka
7. Připravený krém naneseme na chladný korpus a cukrářskou kartou nebo dortovým nožem uhladíme do roviny
8. Šlehačky vyšleháme do tuha a naneseme na krém, necháme ztuhnou v lednici
9. Hotový vychlazený dezert rozkrájíme na jednotlivé řezy, které ještě můžeme ozdobit zrnky kávy a granulemi čokolády.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Rychlá letní večeře? Vsaďte na maso a výživný salát

Za horkých letních dní máme většinou chuť spíše na odlehčené pokrmy, po kterých nám nebude těžko. Z jídelníčku tak zmizí smažená jídla i česká klasika. Když ale místo toho na oběd zvolíte zeleninový salát, máte za chvilku hlad. Co s tím? Nebojte se do salátu přidat maso, se zeleninou si výborně rozumí zejména kuřecí. Při jeho výběru je ale nutné se soustředit na kvalitu, která se odráží především na struktuře a chuti masa samotného. Salát také nutně neznamená pouze nakrájenou zeleninu, prozradíme vám pár tipů, jak ho udělat výživnější, ale zároveň pořád lehce stravitelný.

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun. Proto není divu, že každá farma Roter Hahn má své vlastní tradiční a rodinné recepty na zpracování jablek ve formě báječných domácích produktů nebo jako nějakou sladkou pochoutku.

číst dále ...

Éčka v uzeninách

Rádi si pochutnáte na klobáse nebo špekáčku? Dbejte při jejich výběru na kvalitě a ještě v obchodě si přečtěte, co obsahují. Často zde najdete dlouhou řadu tzv. éček, která ale ne vždy musí být špatná. Udělejte si v tom jasno s naším mini průvodcem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy