REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řezy Caffé Latte

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený kávový korpus,vychladlý potřený pudinkovým krémem, dozdobený vyšlehanou šlehačkou, servírovaný rozkrájený na jednotlivé řezy.


Ingredience:
Na korpus:
6 ksvajec
120 gpolohrubé mouky
120 gmoučkového cukru
8 lžicvroucí vody
2 lžícekakaa
1 lžícekypřícího prášku do pečiva
2 lžíceoleje
3 lžičkyrozpustné kávy
Na krém:
2 balíčkypudinky Caffé Latte Premium (Dr.Oetker)
200 ghusté krémovité smetany Créme fraiche nebo jiné s min. obsahem tuku 16 %
200 gmásla
3 lžícemoučkového cukru
3 lžícekrupicového cukru
2 lžícerumu
2 lžičkyrozpustné kávy (v sypkém stavu)
A ještě:
2 kelímkysmetany ke šlehání 40 %
plech s vyšším okrajem (35 x 25 cm)
papír na pečení, olej ve spreji, kávová zrnka a granulky čokolády na ozdobu

Postup:

1. Celá vejce vyšleháme s cukrem a horkou kávou
2. Mouku s kakaem a kypřícím práškem prosijeme a společně s olejem po částech přidáváme k tekuté směsi
3. Plech s vyšším okrajem (35 x 25 cm) vysteleme pečícím papírem, který ještě postříkáme olejem ve spreji a těsto stěrkou rovnoměrně rozetřeme
4. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme cca 10 minut, na mřížce necháme zcela vychladnout
5. V mléce uvaříme pudinky spolu se 3 lžícemi krupicového cukru a necháme zchládnout
6. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a kávou (sypký stav) do pěny, pak po částech přidáváme chladný pudink, kysanou smetanu a rum, šleháme dohladka
7. Připravený krém naneseme na chladný korpus a cukrářskou kartou nebo dortovým nožem uhladíme do roviny
8. Šlehačky vyšleháme do tuha a naneseme na krém, necháme ztuhnou v lednici
9. Hotový vychlazený dezert rozkrájíme na jednotlivé řezy, které ještě můžeme ozdobit zrnky kávy a granulemi čokolády.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy