REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řezy “Míša”

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ze tří částí navrstvený sladký dezert, z pečeného kakaového korpusu, tvarohové náplně a čokoládové polevy. Řezy na závěr ještě ozdobené nastrouhanou bílou čokoládou.


Ingredience:
Na velký plech:
250 gpolohrubé mouky
200 gmoučkového cukru
1 sáčekvanilkového cukru
1 sáčekkypřícího prášku
3 lžícekakaa
1,5 dclmléka
1,5 dcloleje
5 ksvajec
Tvarohová náplň:
750 gjemný tvaroh
150-200 ml šlehačka (množství záleží od tvarohu)
4 sáčkyvanikového cukru
1 sáčekztužovače šlehačky
3 lžícemoučkového cukru
Čokoládová poleva:
200 gčokoláda na vaření
250 mlsmetany
Ostatní:
bílá čokoláda na ozdobu

Postup:

1. Žloutky do pěny utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem, během míchání pomalu přiléváme mléko a olej
2. Z bílků umícháme tuhý sníh
3. V misce smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva, mixérem dobře zamícháme do žloutků
4. Ručně, citlivě vmícháme tuhý sníh a těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, pečeme při teplotě 180 °C, dokud nám těsto nezhnědne a kraje se neoddělují od plechu, tedy asi 15 minut
5. Těsto necháme vychladnout a mezi tím si dobře dohladka vyšleháme tvaroh s vanilkovým a moučkovým cukrem, přidáme tekutou smetanu (tolik, aby tvaroh nebyl řídký) a ztužovač šlehačky, pořádně prošleháme
6. Tvarohovou hmotu natřeme na těsto, vyhladíme a necháme ztuhnout tak cca 30 minut v chladničce
7. Mezi tím si čokoládu rozpustíme v šlehačkové smetaně, přivedu k varu a za občasného míchání necháme vychladnout tak, aby čokoláda zůstala tekutá a dala se na tvarohovou náplň nalít
8. Můžeme ozdobit bílou čokoládou, nebo podle fantazie, koláč necháme odležet v chladu (nejlépe přes noc) a řežeme horkým mokrým zoubkovaným nožem, který si po každém řezu otíráme.

Doporučení:

Nejlépe se tento dezert řeže, když ho dáme před porcováním na chvíli do mrazničky.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené-varené.sk a také na facebooku: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy