REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řezy „Míša“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ze tří částí navrstvený sladký dezert, z pečeného kakaového korpusu, tvarohové náplně a čokoládové polevy. Řezy na závěr ještě ozdobené nastrouhanou bílou čokoládou.


Ingredience:
Na velký plech:
250 gpolohrubé mouky
200 gmoučkového cukru
1 sáčekvanilkového cukru
1 sáčekkypřícího prášku
3 lžícekakaa
1,5 dclmléka
1,5 dcloleje
5 ksvajec
Tvarohová náplň:
750 gjemný tvaroh
150-200 ml šlehačka (množství záleží od tvarohu)
4 sáčkyvanikového cukru
1 sáčekztužovače šlehačky
3 lžícemoučkového cukru
Čokoládová poleva:
200 gčokoláda na vaření
250 mlsmetany
Ostatní:
bílá čokoláda na ozdobu

Postup:

1. Žloutky do pěny utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem, během míchání pomalu přiléváme mléko a olej
2. Z bílků umícháme tuhý sníh
3. V misce smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva, mixérem dobře zamícháme do žloutků
4. Ručně, citlivě vmícháme tuhý sníh a těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, pečeme při teplotě 180 °C, dokud nám těsto nezhnědne a kraje se neoddělují od plechu, tedy asi 15 minut
5. Těsto necháme vychladnout a mezi tím si dobře dohladka vyšleháme tvaroh s vanilkovým a moučkovým cukrem, přidáme tekutou smetanu (tolik, aby tvaroh nebyl řídký) a ztužovač šlehačky, pořádně prošleháme
6. Tvarohovou hmotu natřeme na těsto, vyhladíme a necháme ztuhnout tak cca 30 minut v chladničce
7. Mezi tím si čokoládu rozpustíme v šlehačkové smetaně, přivedu k varu a za občasného míchání necháme vychladnout tak, aby čokoláda zůstala tekutá a dala se na tvarohovou náplň nalít
8. Můžeme ozdobit bílou čokoládou, nebo podle fantazie, koláč necháme odležet v chladu (nejlépe přes noc) a řežeme horkým mokrým zoubkovaným nožem, který si po každém řezu otíráme.

Doporučení:

Nejlépe se tento dezert řeže, když ho dáme před porcováním na chvíli do mrazničky.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené-varené.sk a také na facebooku: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy