REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řezy “Míša”

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ze tří částí navrstvený sladký dezert, z pečeného kakaového korpusu, tvarohové náplně a čokoládové polevy. Řezy na závěr ještě ozdobené nastrouhanou bílou čokoládou.


Ingredience:
Na velký plech:
250 gpolohrubé mouky
200 gmoučkového cukru
1 sáčekvanilkového cukru
1 sáčekkypřícího prášku
3 lžícekakaa
1,5 dclmléka
1,5 dcloleje
5 ksvajec
Tvarohová náplň:
750 gjemný tvaroh
150-200 ml šlehačka (množství záleží od tvarohu)
4 sáčkyvanikového cukru
1 sáčekztužovače šlehačky
3 lžícemoučkového cukru
Čokoládová poleva:
200 gčokoláda na vaření
250 mlsmetany
Ostatní:
bílá čokoláda na ozdobu

Postup:

1. Žloutky do pěny utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem, během míchání pomalu přiléváme mléko a olej
2. Z bílků umícháme tuhý sníh
3. V misce smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva, mixérem dobře zamícháme do žloutků
4. Ručně, citlivě vmícháme tuhý sníh a těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, pečeme při teplotě 180 °C, dokud nám těsto nezhnědne a kraje se neoddělují od plechu, tedy asi 15 minut
5. Těsto necháme vychladnout a mezi tím si dobře dohladka vyšleháme tvaroh s vanilkovým a moučkovým cukrem, přidáme tekutou smetanu (tolik, aby tvaroh nebyl řídký) a ztužovač šlehačky, pořádně prošleháme
6. Tvarohovou hmotu natřeme na těsto, vyhladíme a necháme ztuhnout tak cca 30 minut v chladničce
7. Mezi tím si čokoládu rozpustíme v šlehačkové smetaně, přivedu k varu a za občasného míchání necháme vychladnout tak, aby čokoláda zůstala tekutá a dala se na tvarohovou náplň nalít
8. Můžeme ozdobit bílou čokoládou, nebo podle fantazie, koláč necháme odležet v chladu (nejlépe přes noc) a řežeme horkým mokrým zoubkovaným nožem, který si po každém řezu otíráme.

Doporučení:

Nejlépe se tento dezert řeže, když ho dáme před porcováním na chvíli do mrazničky.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené-varené.sk a také na facebooku: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Rakytník, ostružina, borůvka nebo arónie? Zdravím nabušené domácí shruby a limonády podle barmana Tomáše Kubíčka!

Naboostujte svou imunitu s úžasnými plody. Vyrobte si doma skvělé shruby a pijte pravidelně zdraví prospěšné limonády z darů přírody. Výroba shrubů je velmi jednoduchá, tak neváhejte a s chutí do toho. Recepty pro Vás připravil barman Tomáš Kubíček, který mimo své barmanské vášně přemýšlí i o zdravém způsobu života.

číst dále ...

Rychlé a chutné svačiny pro děti i dospělé podle Drůbežářského závodu Klatovy

Září a s ním spojený začátek nového školního roku je pro každého jinak náročný. Děti se těší na nové zážitky a kamarády a rodiče organizují, jak všechno zvládnout. Jeden z důležitých úkolů pro rodiče je připravit dětem svačinu, která je nejen nasytí ale bude zároveň i velmi pestrá. Ideálním řešením je ovoce, zelenina a k tomu jednoduché ale vydatné tipy od Drůbežářského závodu Klatovy. Kombinace křupavého čerstvého pečiva, svěží zeleniny a Kuřecí prsní zauzené šunky nejvyšší jakosti krájené, která je oceněná značkou kvalitních potravin KLASA a certifikátem České cechovní normy nebo Kuřecího dětského junioru bez přidaných E, tak potěší nejen malého školáka, ale i teenagera a neodolají ani samotní rodiče.

číst dále ...

Experimentujte s moštem, dodá pokrmu šmrnc!

Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť. Využití najde nejen nasladko, ale i naslano, třeba v kombinaci s masem. Mošty můžeme pořídit i v kvalitě bio, stejně tak jako další suroviny, které jsou součástí našich receptů. S výběrem mohou pomoci také značky kvality (např. „Biozebra“ nebo „Biolist“, Klasa, Regionální potravina). Možná vám dokonce šťáva z jablek v jídle zachutná natolik, že ji začnete přidávat naprosto kamkoliv.

číst dále ...

Vaše oblíbené zeleninové pokrmy v netradičním podání

Horké letní dny přímo vybízejí k tomu, abyste ve svém jídelníčku využili maximum z toho, co nám příroda právě nabízí. V žádném jiném ročním období nemáme takový výběr čerstvé zeleniny. Přidáním masa navíc získáte plnohodnotný hlavní chod. Co takhle vyzkoušet nové a překvapivé varianty oblíbených receptů, jako je odlehčená verze Caesar salátu nebo kuskus připravený jako řecký salát?

číst dále ...

Ochutnejte nejznámější jídla z dánské kuchyně

Dánská kuchyně je pro většinu z nás spíše velkou neznámou, při pohledu na typická dánská jídla však brzy zjistíte, že by byla chyba ji nevyzkoušet. Vyniká totiž použitím čerstvých, lokálních surovin s důrazem na ingredience, které se pěstují či chovají přímo v Dánsku. Jídla inspirovaná dánskou kuchyní si můžete dopřát v rámci Dánského menu, které bude k dostání už příští týden na všech pobočkách Bageterie Boulevard.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy