REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řeznická kotleta v alobalu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Utřeným česnekem potřený plátek kotlety, obložený nudličkami slaniny a kolečky klobásy, grilovaný na roštu grilu zabalený v alobalu.


Ingredience:
Rozpis na 1 porci:
1 kssilnější vepřové kotlety
1 ksstroužek česneku
30 gklobásy
20 gslaniny
sladká paprika
vepřové sádlo
mletý pepř
alobal
olej
sůl

Postup:

1. Z očištěné a myté kotlety odsekneme hřbetní kost, maso po obvodu na několika místech mírně nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z obou stran utřeným česnekem, zakápneme olejem a necháme 30 minut odležet v lednici
2. Na sádlem vymazaný alobal položíme připravenou odleželou kotletu a na ni vyskládáme střídavě proužky slaniny a kolečka klobásky, povrch okořeníme sladkou mletou paprikou
3. Alobal dobře zabalíme a balíček dáme na dobře rozpálený rošt grilu, grilujeme asi 8-12 minut.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme různě upravené brambory nebo chléb a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy