REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Restované vepřové (Jakiniku donburi)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Japonský recept na nudličky z vepřového masa zprudka opečené spolu s kousky jablek, cibule a česneku.


Ingredience:
150 gvepřové kýty
4 ksstroužky česneku
1 kscibule
1 ksjablka
2 lžícesójové omáčky
2 lžícebílého vína
2 lžíceoleje
olej na opečení
zelenina na ozdobu
sůl

Postup:

1. Maso opravdu mírně osolíme a nakrájíme na nudličky
2. Oloupaný česnek a cibuli nakrájíme nadrobno, smícháme s nudličkami masa
3. Do masové směsi nastrouháme jablko, přidáme sójovou omáčku, bílé víno a necháme 10 minut odležet
4. Na rozehřátém oleji směs zprudka orestujeme doměkka.

Doporučení:

Takto upravené maso podáváme na miskách, které do poloviny naplníme uvařenou rýží a na ni vyskládáme porce masové směsi, zdobíme čerstvou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy