REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řecký selský salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z rajčat, okurky, zeleného listového salátu, cibule, pažitky, oliv a sýra, servírovaný přelitý ochucenou zálivkou.


Ingredience:
150 gtvrdého sýra
4 ksrajčat
1 kscibule
1 kshlávkového salátu
1/2 kssalátové okurky
1 svazekpažitky
1 sklenicečervených oliv bez pecek
Na zálivku:
2 lžícevinného octa
5 lžicolivového oleje
oregano
pepř
sůl

Postup:

1. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky, omytou okurku nakrájíme na tenká kolečka, salát rozdělíme po listech, omyjeme a necháme okapat
2. Oloupanou cibuli i pažitku nakrájíme na drobno a sýr nastrouháme na hrubo
3. Mělkou mísu vyložíme listy salátu, na ně rozložíme rajčta, okurku, sýr a olivy, posypeme kousky cibule a rozkrájenou pažitkou
4. Dobře ušleháme ocet, olej, sůl, mletý pepř i oregano a touto zálivkou salát přelijeme.

Doporučení:

Podáváme s tmavým celozrnným chlebem, bagetou nebo jiným bílým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy