Salát z rajčat, okurky, zeleného listového salátu, cibule, pažitky, oliv a sýra, servírovaný přelitý ochucenou zálivkou.
Ingredience:
150 g | tvrdého sýra |
4 ks | rajčat |
1 ks | cibule |
1 ks | hlávkového salátu |
1/2 ks | salátové okurky |
1 svazek | pažitky |
1 sklenice | červených oliv bez pecek |
Na zálivku: | |
2 lžíce | vinného octa |
5 lžic | olivového oleje |
oregano | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky, omytou okurku nakrájíme na tenká kolečka, salát rozdělíme po listech, omyjeme a necháme okapat
2. Oloupanou cibuli i pažitku nakrájíme na drobno a sýr nastrouháme na hrubo
3. Mělkou mísu vyložíme listy salátu, na ně rozložíme rajčta, okurku, sýr a olivy, posypeme kousky cibule a rozkrájenou pažitkou
4. Dobře ušleháme ocet, olej, sůl, mletý pepř i oregano a touto zálivkou salát přelijeme.
Podáváme s tmavým celozrnným chlebem, bagetou nebo jiným bílým pečivem.