Listy salátu pokapané ochucenou zálivkou s nasekanou šalotkou, pokladené kousky šunky, sýrem a kuličkami hroznového vína, ozdobené lístky kerblíku.
Ingredience:
200 g | sýra s modrou plísní |
1150 g | sušené šunky (parmské nebo bayonské) |
150 g | kuliček hroznového vína |
1 ks | hlávkového salátu |
snítka kerblíku nebo listy z řapíkatého celeru | |
Na zálivku: | |
2 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | vinného octa |
2 lžíce | cukru |
1 ks | šalotky |
špetka soli | |
voda |
Postup:
1. Do mističky nalijeme vinný ocet, olivový olej a asi 6 lžic vody, přidáme cukr, špetku soli a vše zamícháme, poté do zálivky ještě vmícháme očištěnou na jemno nasekanou šalotku
2. Hlávkový salát omyjeme, necháme okapat, jednotlivé listy natrháme na větší kusy, rozdělíme je do misek a vydatně je pokapeme připraveným dresinkem
3. Přidáme na kousky nakrájenou šunku, hroznové víno a na kostičky nakrájený sýr s modrou plísní a ozdobíme lístky kerblíku nebo řapíkatého celeru.