REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řecký salát II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z pevnějších rajčat, salátové okurky, barevných paprik, červené cibule, černých oliv, sýra Feta, olivového oleje a koření.


Ingredience:
400 gzralých, ale pevných rajčat
250 gsalátové okurky
150 gsýru Feta
150 gbarevných masitých paprik
150 gčerných oliv
100 gčervené cibule
5 clkvalitního olivového oleje
šťáva z 1/2 ks citrónu
oregáno
pepř
sůl

Postup:

1. Zeleninu opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme ji důkladně okapat, rajčata, okurku a papriky zbavené jadřinců nakrájíme na kostičky a dáme do salátové mísy
2. Přidáme vypeckované černé olivy, oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a na cca 1 cm nakrájené kostičky sýru
3. Vše pečlivě promícháme, zalijeme olivovým olejem a šťávou z citrónu
4. Salát dochutíme solí, pepřem a oregánem, podáváme ho vychlazený.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy