REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Řecký salát s fetou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Větší kusy čerstvé zeleniny servírované přelité olivovým olejem, zdobené plátky fety a posypané oreganem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
85 gsýra feta nakrájeného na plátky
16 ksvypeckovaných černých oliv
4 ksvelkých masitých rajčat
1 ksčerveného paprikového lusku
1 kssalátové okurky
1 ksčervené cibule
4 lžíceřeckého olivového oleje
1 lžičkasušeného oregana

Postup:

1. Omytá rajčata a červenou papriku zbavenou jadřince nakrájíme na větší kusy
2. Okurku oloupeme, přepůlíme, zbavíme jadérek a také nakrájíme
3. V míse spolu lehce promícháme připravenou zeleninu s olivami, salát zakápneme olivovým olejem, zasypeme cibulí nakrájenou na půlkolečka a jednotlivé porce doplníme o 1 až 2 plátky sýra
4. Salát podáváme posypaný sušeným oreganem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy