REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Recept na Bourbon Sauce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Americká whiskey se také skvěle hodí do marinád na maso či do omáček a dipů. Tou nejtypičtější, která je ideální hlavně k hovězímu masu, je Bourbon Sauce. Její příprava není složitá a studená skvěle poslouží jako marináda, teplá pak jako omáčka.


Ingredience:
3/4 šálkupomerančové šťávy
1/4 šálkuwhiskey Jim Beam White
1/4 šálkutmavé sójové omáčky
2 lžícemelasy
2 lžíceocta
1/2 lžičkytlučeného zázvoru

Postup:
  1. Stačí všechny ingredience spolu smíchat, prohřát na mírném zdroji tepla, pokud ji použijeme jako omáčku, pokud jako marinádu, nemusíme ji zahřívat!
  2. Maso potíráme nebo jen přeléváme nebo podléváme omáčkou.
Poznámka:

Recept k článku: Americká tradice v moderním pojetí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy