REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ravioly (plněné taštičky)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Malé taštičky ravioly jsou takovým pokladem italské kuchyně. Každá rodina má vlastní zaručený recept na nejlepší těsto.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
240 ghrubé mouky
50 gmásla
2 ksvelkých vajec
vlažná voda
strouhaný sýr
vejce na potření

Postup:

1. Z prosáté hrubé mouky, rozklepnutých vajec a vody připravíme tuhé těsto, zakryjeme utěrkou a necháme půl hodiny odležet
2. Těsto rozdělíme na 2 díly, vyválíme na pláty stejné velikosti a tvaru
3. Na jeden plát rozdělíme lžičkou náplň (viz níže) ve vzdálenosti 4-5 cm, těsto mezi náplní potřeme rozšlehaným vejcem a přiklopíme druhým plátem
4. Na potřených místech pláty k sobě dobře přitiskneme, aby se při vaření ravioly neotevřely, rádýlkem je nakrájíme na čtverečky a přikryjeme pomoučenou utěrkou
5. Zaváříme je postupně do vařící osolené vody
6. Když vyplavou na povrch, povaříme je ještě 1 minutu, vyjmeme děrovanou lžící, dáme do ohnivzdorné misky, pokapeme máslem, posypeme strouhaným sýrem a vložíme do teplé trouby, než uvaříme další ravioly
7. Podáváme velmi horké, polité masovou omáčkou. Syrová náplň:
200 g sýra ricotta (nebo tužšího tvarohu), 1 velké vejce, 2 vrchovaté lžíce strouhaného parmazánu (můžeme použít i sýr Primátor nebo čedar), strouhaný muškátový oříšek, mletý pepř, sůl. Všechny přísady promícháme, osolíme a okořeníme.

Špenátová náplň se sýrem:
150 g zmrazeného špenátu, 240 g sýra ricotta (nebo tužšího tvarohu), 30 g strouhaného tvrdého sýra, 1 velké vejce, strouhaný muškátový oříšek, mletý pepř, sůl.

Rozpražený špenát dobře vymačkáme a promícháme s ostatními přísadami.

Šunková náplň:
350 g šunky, 60 g másla, 120 g strouhaného sýra, 120 g žemlovky namočené asi v 8 lžících mléka, 2 ks vejce, petrželka, mletý pepř, sůl.

Jemně mletou šunku podusíme na rozpáleném másle, vmícháme strouhaný sýr, rozšlehané vejce, rozmělněnou žemlovku, nadrobno nasekanou petrželku, mletý pepř, sůl a naplníme připravené cannelony. Dáme je do zapékací misky, přelijeme rajčatovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v mírně vyhřáté troubě 15-20 minut.

Šunková náplň s mortadelou:
120 g šunky, 250 g mortadely, 30 g másla, 30 g strouhaného sýra, 1 vejce, několik kapek bílého vína, mletý pepř, sůl.

Šunku a salám jemně umeleme nebo nadrobno nakrájíme a promícháme s ostatními přísadami.

Masová náplň:
100 g mletého telecího masa, 100 g mletého hovězího masa, 2 lžíce oleje, několik kapek bílého vína, 1 vejce, 2 lžíce strouhaného sýra, česnek, nadrobno nasekaná petrželka, mletý pepř, sůl.

Mleté maso a rozetřený česnek podusíme na rozehřátém oleji, přidáme ostatní přísady, podusíme čtvrt hodiny a necháme vychladnout.

Drůbeží náplň:
80 g dušeného drůbežího masa, 80 g masa z vařených drůbků, 80 g zmrazeného špenátu, 1 ks většího vejce, 1-2 lžíce strouhanky, 2 lžíce strouhaného sýra, strouhaný muškátový oříšek, česnek, mletý pepř, sůl.

Drůbeží maso, maso z drůbků a česnek na jemno umeleme, rozmrazený špenát dobře vymačkáme a promícháme s ostatními přísadami.

Poznámka:

Recept na masovou omáčku: Masová omáčka s rajčaty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Oblíbený letní dezert třikrát jinak. Kouzlete s ovocem!

Připravte si na odpolední posezení s přáteli lahodný a svěží zákusek, díky kterému z vás bude hvězda každé domácí party. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a letním ovocem vás svou chutí i vůní spolehlivě dostane do prázdninové nálady. Přinášíme hned tři recepty na pečenou i nepečenou variantu.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy