Jedna z variant na italské rizoto s dlouhozrnnou rýží připravenou v troubě, servírovanou promíchanou s dalšími ingrediencemi, ozdobenou pancettou zapečenou v troubě.
Ingredience:
250 g | dlouhozrnné rýže |
250 g | zeleného hrášku |
200 g | panchetty (italská slanina z bůčku) |
50 g | parmazánu |
1 ks | cibule |
olivový olej | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Rýži vložíme do pekáče, zalijeme vodou, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme, až se voda odpaří a rýže je měkká, příprava v troubě trvá zhruba 30-35 minut, rýže je krásně sypká
- Na olivovém oleji osmahneme cibuli, přidáme hrášek, osolíme, opepříme, dusíme, až hrášek změkne
- Na plech rozprostřeme pečící papír, poklademe plátky pancetty, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme, až slanina pustí tuk a je krásně zlatá, chřupavá, zhruba 10-12 minut
- Rýži promícháme s hráškem, strouhaným parmazánem
- Risi bisi na talíři poklademe plátky pečené pancetty a podáváme.