REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Risi bisi s pancettou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na italské rizoto s dlouhozrnnou rýží připravenou v troubě, servírovanou promíchanou s dalšími ingrediencemi, ozdobenou pancettou zapečenou v troubě.


Ingredience:
250 gdlouhozrnné rýže
250 gzeleného hrášku
200 gpanchetty (italská slanina z bůčku)
50 gparmazánu
1 kscibule
olivový olej
pepř
sůl

Postup:
  1. Rýži vložíme do pekáče, zalijeme vodou, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme, až se voda odpaří a rýže je měkká, příprava v troubě trvá zhruba 30-35 minut, rýže je krásně sypká
  2. Na olivovém oleji osmahneme cibuli, přidáme hrášek, osolíme, opepříme, dusíme, až hrášek změkne
  3. Na plech rozprostřeme pečící papír, poklademe plátky pancetty, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme, až slanina pustí tuk a je krásně zlatá, chřupavá, zhruba 10-12 minut
  4. Rýži promícháme s hráškem, strouhaným parmazánem
  5. Risi bisi na talíři poklademe plátky pečené pancetty a podáváme.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy