REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rizoto s chorizem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z italské kuchyně na rizoto připravené z rýže Arborio, hotového kuřecího vývaru Gallina Blanca, kvalitních krájených rajčat a dalších surovin, servírované posypané parmazánem.


Ingredience:
400 gkvalitních krájených rajčat
300 grýže Arborio
80 gsalámu chorizo
50 gparmazánu + na posypání na závěr
750 ml - 1 lhotového kuřecího vývaru Gallina Blanca
200 mlčerveného vína
1/2 svazkučerstvé petrželky s plochými listy
2 ksšalotky
1 ksstroužek česneku
olivový olej

Postup:
  1. Oloupejte a na jemno nakrájejte šalotku, česnek a také chorizo, dále na jemno nakrájejte petrželové listy a stonky si nakrájejte zvlášť
  2. V široké, mělké pánvi zahřejte 2 lžíce olivového oleje, na rozpálený olivový olej přidejte petrželové stonky, šalotku, česnek a chorizo a vařte, na středně vysokém ohni, asi 5 minut, nebo dokud nebude šalotka změkčená a chorizo se začne lehce opékat
  3. Mezitím v jiné pánvi zahřejte vývar s krájenými rajčaty
  4. Rýži přidejte do směsi (petržel, šalotka, česnek, chorizo) a promíchejte, aby se zrna obalily směsí, povařte na vysokém ohni 1 až 2 minuty, nebo dokud se zrna nezlomí a na špičkách nebudou lehce průsvitné, pak nalijte červené víno, zlehka promíchejte a vařte, až se téměř všechno víno odpaří, pomalu a za stálého míchání přidávejte po částech zahřátý vývar s rajčatovou směsí a každou přidanou část stále zlehka promíchávejte až do té doby, kdy rýže plně absorbuje veškerou tekutinu, možná ani nebudete potřebovat všechen vývar s rajčaty, ale může se stát, že budete muset na závěr doplnit ještě trochu vody nebo vývaru, pokud vám zbude, protože rizoto musí být vláčné, rýže by měla být uvařená al dente, ne rozvařená
  5. Nakonec přidejte do pánve nastrouhaný parmezán, promíchejte, odstavte z plotny a zakryjte poklicí, nechte odpočinout 5 minut
  6. Rizoto servírujeme na talíř a na závěr posypeme strouhaným parmezánem a petrželkou.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy