REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajská polévka s tuňákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařená polévka z rajčat, vývaru a dalších ingrediencí, nastavená tuňákem, při podávání zdobená hoblinkami parmazánu.


Ingredience:
500 mlzeleninového vývaru
1 kscibule
2 ksstroužků česneku
4 lžíceolivového oleje
40 gparmazánu
60 grajského protlaku
130 gkonzervy tuňáka ve vlastní šťávě
500 gsekaných rajčat z konzervy
hrst lístečků bazalky
mletý pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli i stroužky česneku nakrájíme na drobno, v hrnci na rozehřátém oleji osmahneme, vmícháme rajský protlak, přilijeme rajčata a vše 10 minut podusíme
2. Pak přilijeme horký zeleninový vývar, vaříme dalších 10 minut a dochutíme solí, pepřem i cukrem
3. Polévku sundáme z tepla, vmícháme na drobno nasekanou bazalku a odkapaného tuňáka, polévku už nevaříme, jen ji prohřejeme
4. Na talíři polévku doplníme hoblinkami parmazánu a podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy