Rychlá polévka připravená z orestovaného pórku, vody, vejce, česneku a koření, servírovaná ozdobená plátky parmazánu.
Ingredience:
Rozopis na 4-5 porcí: | |
1 ks | větší pórek |
1 vrchovatá lžíce | másla |
1 lžíce | krupice |
1 ks | stroužek česneku |
1 ks | vejce |
1,5 l | vody |
polévkové koření | |
pepř | |
olej | |
sůl | |
parmazán na ozdobu |
Postup:
- Pórek nakrájíme na tenká kolečka, osmahneme na rozpuštěném másle s několika kapkami oleje
- Přidáme krupici, zamícháme, zalijeme vodou a osolíme, okořeníme pepřem
- Krátce povaříme, pak do horké polévky vmícháme rozšlehaná vejce a prolisovaný česnek
- Dochutíme kořením, jednotlivé porce servírujeme ozdobené hoblinkami parmazánu.
Foto: Naďa Indruchová