REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pórková polévka s vejci a parmazánem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá polévka připravená z orestovaného pórku, vody, vejce, česneku a koření, servírovaná ozdobená plátky parmazánu.


Ingredience:
Rozopis na 4-5 porcí:
1 ksvětší pórek
1 vrchovatá lžícemásla
1 lžícekrupice
1 ksstroužek česneku
1 ksvejce
1,5 lvody
polévkové koření
pepř
olej
sůl
parmazán na ozdobu

Postup:
  1. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, osmahneme na rozpuštěném másle s několika kapkami oleje
  2. Přidáme krupici, zamícháme, zalijeme vodou a osolíme, okořeníme pepřem
  3. Krátce povaříme, pak do horké polévky vmícháme rozšlehaná vejce a prolisovaný česnek
  4. Dochutíme kořením, jednotlivé porce servírujeme ozdobené hoblinkami parmazánu.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy