REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajská omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přílohová omáčka z rajčat, koření, vývaru, cibule a cukru.


Ingredience:
50 gmásla
6 kskuliček černého pepře
6 ksrajčat (konzerva rajského protlaku)
4 kskuliček nového koření
1 ksbobkového listu
1 kscibule
1 kshřebíčku
2 lžíceoleje
2 lžícehladké mouky
2 lžícecukru + na dochucení
1/2 lžičkytymiánu
1 lvývaru
ocet
sůl

Postup:

1. V hrnci na rozehřátém másle i oleji osmahneme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli
2. Za stálého míchání přidáme hladkou mouku, krátce ji osmahneme, přidáme cukr, bobkový list, tymián, kuličky nového koření, kuličky pepře, hřebíček a důkladně vše promícháme
3. Zalijeme vývarem z masa nebo masoxu, přidáme rajčata nakrájená na čtvrtky nebo protlak, promícháme a vaříme asi 15 minut
4. Pak omáčku přecedíme do jiného hrnce, přivedeme k varu, dochutíme solí, případně cukrem nebo octem.

Doporučení:

Podáváme například s vařeným hovězím masem a moučnými noky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy