REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajská omáčka bez mouky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka z pasírovaných rajčat připravená bez jíšky, takže vyhovuje i těm, kdo jsou alergičtí na lepek. Je ochucená klasickým kořením, cukrem a špetkou skořice.


Ingredience:
1000 gloupaných pasírovaných rajčat
50 gkukuřičného škrobu, nebo podle hustoty
50 gmásla
200 mlvody
5 ksbobkového listu
5 ksnového koření
5 kscelého pepře
5 kshřebíčku
1 kscibule
1/2 lžičkysoli (i trošku méně)
troška skořice (nemusí být)
cukr podle chuti rajčat

Postup:

1. Na másle si zpěníme a do zesklovatění osmahneme na jemno nakrájenou nebo rozmixovanou cibuli
2. Přidáme rajčata, vodu a koření a vaříme za občasného míchání asi 20 minut, aby se nám uvolnily chutě z koření
3. Omáčku si můžeme přecedit přes sítko, dochutíme cukrem a nakonec podle potřeby zahustíme škrobem – někdy to ale není třeba
4. Podáváme k vařenému masu nebo k plněné paprice, mletým kuličkám a podobně.

Poznámka:

Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy