REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčatový džem s vůní rumu (marmeláda pro pány)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Co byste řekli na kombinaci rajčat a rumu? Možná je pro vás toto propojení chutí netradiční, výsledek ale stojí za to!


Ingredience:
2 kgzralých rajčat
800 gcukru
120 mlrumu
2 lžičkyKyseliny citronové Labeta
2 ksVanilinové cukry Labeta
Ovocný pektin Labeta

Postup:
  1. Rajčata omyjeme, rozkrájíme i se slupkou na menší kousky a v hrnci je rozvaříme na kaši (nepodléváme, rajčata jsou šťavnatá a pustí dost šťávy)
  2. Rajčatovou kaši necháme vychladnout a poté propasírujeme přes síto, abychom odstranili semínka a slupky
  3. Promícháme cukr, kyselinu citronovou, ovocný pektin a vanilinové cukry a tuto směs vmícháme do rajčatové kaše
  4. Přidáme rum, vše důkladně promícháme, přivedeme k varu a několik minut vaříme do zhoustnutí.
Poznámka:

Zdroj: www.labeta.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy