Džem z rajských jablíček, cukru a dalších ingrediencí, jehož výrobu na obrazovce TV Nova předvedl reportér Láďa Hruška.
Ingredience:
3 kg | rajčat |
2 lžičky | kyseliny citronové |
1 kg + 1 hrnek | cukru |
1/2 hrnku | rumu |
2 sáček | vanilkového cukru |
3 sáčky | želírovacího prostředku |
skleničky s uzávěrem |
Postup:
1. Omytá rajčata pokrájíme a dáme vařit na zdroj tepla
2. Rozvařená rajčata rozmixujeme pomocí ručního mixéru
3. Hmotu přecedíme, a vaříme dalších 90 minut, ale už po 60 minutách pyré dochutíme oběma cukry
4. Nakonec do hrnce přidáme rum a kyselinu citrónovou, zamícháme, zdroj tepla vypneme a přidáme i želírovací prostředek, po zamíchání odstavíme ze zdroje tepla a dále již nevaříme
5. Ještě horký džem dáme do čistých vyvařených skleniček, ty dobře uzavřeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.
Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.