REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčatový džem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Džem z rajských jablíček, cukru a dalších ingrediencí, jehož výrobu na obrazovce TV Nova předvedl reportér Láďa Hruška.


Ingredience:
3 kgrajčat
2 lžičkykyseliny citronové
1 kg + 1 hrnekcukru
1/2 hrnkurumu
2 sáčekvanilkového cukru
3 sáčkyželírovacího prostředku
skleničky s uzávěrem

Postup:

1. Omytá rajčata pokrájíme a dáme vařit na zdroj tepla
2. Rozvařená rajčata rozmixujeme pomocí ručního mixéru
3. Hmotu přecedíme, a vaříme dalších 90 minut, ale už po 60 minutách pyré dochutíme oběma cukry
4. Nakonec do hrnce přidáme rum a kyselinu citrónovou, zamícháme, zdroj tepla vypneme a přidáme i želírovací prostředek, po zamíchání odstavíme ze zdroje tepla a dále již nevaříme
5. Ještě horký džem dáme do čistých vyvařených skleniček, ty dobře uzavřeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy