REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomerančový džem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácích podmínkách vyrobený chutný pomerančový džem.


Ingredience:
1 kgpomerančů
750 gcukru krystal
1 dlkoňaku
voda

Postup:

1. Důkladně kartáčkem omyté pomeranče oloupeme, kůru zbavíme větší části bílé dužiny a vaříme je doměkka postupně ve třech vodách (vždy slijeme a dáme čistou vodu)
2. Dužinu zbavenou jader nakrájíme, podlijeme vodou a zvolna vaříme
3. K povařené dužině přidáme cukr, na nudličky nakrájenou, uvařenou kůru a vše dále povaříme, až nám směs zhoustne
4. Nakonec do hmoty přilijeme koňak
5. Ještě hodně teplý džem plníme do nahřátých skleniček s uzávěrem.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy