V domácích podmínkách vyrobený rajčatový dip, servírovaný spolu s hranolkami zeleniny a opečenými tousty.
Ingredience:
500 g | rajčat |
120 g | oliv |
80 g | mandlí |
1 hrst | petrželky a tymiánu |
mletá sladká paprila | |
mletý pepř | |
sůl | |
Na přílohu: | |
500 g | Rosického tmavého toustového chleba Penam |
2-4 ks | mrkve |
2 ks | masité papriky |
Postup:
1. Omytému tymiánu a petrželce otrháme lístky od stonků a spolu s olivami a mandlemi rozmixujeme na pastu
2. Rajčata přelijeme vroucí vodou, stáhneme z nich slupku, odstraníme jadérka a dužinu nakrájíme na malé kostky
3. Vše smícháme a podle chuti přidáme sůl, pepř a papriku
4. Rajčatový dip s olivami podáváme vychlazený se zeleninou a opečenými tousty nakrájenými na plátky nebo hranolky.
Zdroj: toustovani.cz