Sýr prokládaný a plněný zeleninou, marinovaný v oleji a pepři.
Ingredience:
4 balení | sýru Vltavín |
6 ks | stroužků česneku |
3 ks | cibule |
2 ks | feferonek |
1 ks | zelené papriky |
mletá červená paprika | |
kuličky černého pepře | |
olivový olej nebo slunečnicový na zalití | |
sůl |
Postup:
1. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, očištěné feferonky i papriku nakrájíme na plátky, 4 oloupané stroužky česneku utřeme se solí a zbylé podélně nakrájíme
2. Sýry prokrojíme na 2 poloviny, jednu půlku potřeme trochou česneku, obložíme kolečky cibule, posypeme paprikou, přidáme kousek feferonky a přiklopíme druhou polovinou
3. Do uzavíratelné sklenice dáme na dno několik koleček cibule, kousek česneku, část nakrájených paprik a feferonek, na zeleninu položíme naplněný vltavín, opět ho proložíme zeleninou a takto pokračujeme, dokud nevyčerpáme všechny suroviny
4. Přidáme celý pepř, vše zalijeme olejem, případné vzduchové bublinky vytlačíme špejlí, sklenici dobře uzavřeme a uložíme v chladu a temnu
5. Sýry necháme v marinádě přibližně týden uležet.