REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněný Vltavín

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sýr prokládaný a plněný zeleninou, marinovaný v oleji a pepři.


Ingredience:
4 balenísýru Vltavín
6 ksstroužků česneku
3 kscibule
2 ksfeferonek
1 kszelené papriky
mletá červená paprika
kuličky černého pepře
olivový olej nebo slunečnicový na zalití
sůl

Postup:

1. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, očištěné feferonky i papriku nakrájíme na plátky, 4 oloupané stroužky česneku utřeme se solí a zbylé podélně nakrájíme
2. Sýry prokrojíme na 2 poloviny, jednu půlku potřeme trochou česneku, obložíme kolečky cibule, posypeme paprikou, přidáme kousek feferonky a přiklopíme druhou polovinou
3. Do uzavíratelné sklenice dáme na dno několik koleček cibule, kousek česneku, část nakrájených paprik a feferonek, na zeleninu položíme naplněný vltavín, opět ho proložíme zeleninou a takto pokračujeme, dokud nevyčerpáme všechny suroviny
4. Přidáme celý pepř, vše zalijeme olejem, případné vzduchové bublinky vytlačíme špejlí, sklenici dobře uzavřeme a uložíme v chladu a temnu
5. Sýry necháme v marinádě přibližně týden uležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy