REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanovo-tvarůžková pomazánka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opravdu aromatická pomazánka ze syrečků naložených ve smetaně. Po odležení k nim přidáme cibulku, uzenou papriku a další suroviny.


Ingredience:
100 gOlomouckých tvarůžků
100 mlsmetany ke šlehání
1/2 ksstřední cibule najemno nakrájené
2 lžíce2 lžíce pažitkového pomazánkového másla
2 lžícesekané čerstvé plocholisté petrželky
1 lžičkauzené papriky
sůl

Postup:

1. Den předem (ale klidně i dva nebo tři) smícháme v misce, která má víčko, smetanu ke šlehání s tvarůžky – a zavřeme
2. Uložíme do chladna, tu a tam promícháme – stačí jednou, maximálně dvakrát denně
3. Pokud tvarůžky smetanu „vypijí“, lžíci nebo dvě přidáme (můžeme nahradit i mlékem nebo smetanou na vaření); někdy to ale není nutné
4. Alespoň 2 hodiny před plánovanou večeří směs smícháme s cibulkou, petrželkou, pomazánkovým máslem a uzenou paprikou, podle chuti lze dosolit
5. Necháme v chladu uležet a podáváme.

Doporučení:

Pomazánka báječně chutná na křupavých topinkách nebo tmavém chlebu, lze ji použít na jednohubky. Vyzkoušejte k bramborám na loupačku. Hodí se k ní beranní rohy. Pokud máte rádi ještě pikantnější, přidejte podle uvážení chilli papričku. Pomazánkové máslo může být i bez příchuti nebo s cibulkou

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy