Tato pasta připravená ze sušených nakládaných rajčat, česneku, chilli papričky, listů bazalky … je vhodná na ochucování rybích filet určených na pečení, zapékání nebo grilování.
Ingredience:
1/2 skleničky | nakládaných sušených rajčat |
1 hrst | čerstvých listů bazalky |
1 lžíce | balzamikového octa |
2 ks | stroužky česneku |
1/2 ks | chilli papričky i s jadérky |
40 g | parmazánu |
citronová kůra i šťáva z 1/2 ks citrónu |
Postup:
1. Půl skleničky nakládaných rajčat i s nálevem dáme do nádoby mixéru, přihodíme půlku chilli papričky, stroužky česneku, hrst listů bazalky, kousky parmazánu, nastrouhanou kůru a šťávu z 1/
2 ks citrónu
2. Vše ještě zakápneme lžící balzamikového octa, mixujeme na kaši.