REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ragú ze smržů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Spařené půlky smržů, podušené na cibulce zalité hovězím vývarem, po zredukování omáčka zahuštěná jíškou a dochucená červeným vínem a smetanou.


Ingredience:
300 gsmržů
0,5 lhovězího vývaru
2 dlsmetany
1 dlčerveného vína
hladká mouka
muškátový květ
tymián
máslo
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Smrže očistíme, rozkrojíme na polovinu a spaříme vařící vodou a necháme okapat
2. Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme ji na másle, přidáme smrže, zalijeme hovězím vývarem, osolíme, opepříme. dochutíme tymiánem a dusíme pod pokličkou asi 20 minut
3. Sundáme pokličku a vývar zredukujeme na polovinu
4. Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, do ragú přidáme jíšku, zalijeme smetanou, červeným vínem a povaříme 5 minut (omáčka musí mít krémovou konzistenci)
5. Nakonec pokrm dochutíme špetkou muškátového květu, případně dosolíme, chuť můžeme ještě zjemnit lžičkou másla.

Doporučení:

Podáváme například s rýží vařenou v kurkumě. Příprava jíšky viz recept: Jíška.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy