REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ragú ze smržů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na másle zpěněná pokrájená cibule, čerstvé jarní houby, rajčata, paprika a petrželka. Dušené s vývarem a vínem, okořeněné tymiánem.


Ingredience:
500 gsmržů
2 ksspařených oloupaných rajčat
1 kszelené papriky
1 kscibule
1 lžícenasekané petrželky
2 dlvývaru z kostí
2 dlbílého vína
tymián
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Smrže očistíme, propláchneme vodou a pokrájíme na kousky
2. Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, rajčata, papriku a nasekanou petrželku
3. Zalijeme vývarem a vínem, okořeníme tymiánem, solí, pepřem
4. Přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka
5. Když jsou smrže a zelenina měkká, necháme část šťávy odpařit, aby zhoustla, moukou nezahušťujeme
6. Hotový pokrm podáváme z rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy