REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pyré z červené řepy a křenu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná příloha k pečeným a dušeným masům.


Ingredience:
4 ksvětší červené řepy
2 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
2 lžícecrème fraîche (lze nahradit hustou zakysanou smetanou)
2 lžíceolivového oleje
1 lžícečerstvě nastrouhaného křenu
1 lžícebalzamikového octa
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné řepy uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak je necháme vychladnout a nastrouháme je nahrubo
2. V pánvi na rozpáleném oleji osmahněte cibuli nakrájenou na kolečka a očištěný česnek pokrájený na plátky
3. Asi po 5 minutách přidáme nastrouhanou řepu a ocet, vše promícháme, až získáme lehce lepivou hmotu
4. Směs sundáme z tepelného zdroje, přimícháme créme fraiche (nebo hustou zakysanou smetanu) a důkladně vše rozmixujeme
5. Nakonec vmícháme čerstvě nastrouhaný křen, pyré osolíme a okořeníme pepřem.

Doporučení:

Pyré podáváme ještě teplé například k pečeným nebo dušeným masům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy