REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pudinková buchtice babičky Evy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výborná šlehaná buchta s pudinkem a zakysanou smetanou.


Ingredience:
300 gpolohrubé mouky
250 gkrystalového cukru
0,5 lmléka
1 dclvlažné vody
1 dcloleje
5 ksvajec
1 ksvanilkového pudinkového prášku
1 ksvanilkového cukru
2 lžícekakaa
Na polevu:
4 kszakysané smetany
1 ksvanilkového cukru
3 lžícekrystalového cukru

Postup:

1. Vejce spolu s vanilkovým a krystalovým cukrem šleháme v míse do pěny, potom postupně vmícháme olej, vlažnou vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva
2. Z mléka a vanilkového pudinku uvaříme pudinkový krém, pak jednu třetinu těsta obarvíme kakaem a na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech lijeme nejdříve světlé, potom tmavé těsto a nakonec pudink, dáme asi na 20 minut péct do trouby předehřáté na 200 °C 3. Zatímco se buchta peče, smícháme zakysanou smetanu, 3 lžíce cukru a vanilkový cukr a tímto krémem potřeme horkou buchtu
4. A pak už jen odháníme mlsaly, dokud buchtice aspoň trochu nevychladne.

Doporučení:

Zkoušela jsem i malinový pudink, ale vanilkový opravdu chutná nejlépe.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy