Výborná šlehaná buchta s pudinkem a zakysanou smetanou.
Ingredience:
300 g | polohrubé mouky |
250 g | krystalového cukru |
0,5 l | mléka |
1 dcl | vlažné vody |
1 dcl | oleje |
5 ks | vajec |
1 ks | vanilkového pudinkového prášku |
1 ks | vanilkového cukru |
2 lžíce | kakaa |
Na polevu: | |
4 ks | zakysané smetany |
1 ks | vanilkového cukru |
3 lžíce | krystalového cukru |
Postup:
1. Vejce spolu s vanilkovým a krystalovým cukrem šleháme v míse do pěny, potom postupně vmícháme olej, vlažnou vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva
2. Z mléka a vanilkového pudinku uvaříme pudinkový krém, pak jednu třetinu těsta obarvíme kakaem a na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech lijeme nejdříve světlé, potom tmavé těsto a nakonec pudink, dáme asi na 20 minut péct do trouby předehřáté na 200 °C 3. Zatímco se buchta peče, smícháme zakysanou smetanu, 3 lžíce cukru a vanilkový cukr a tímto krémem potřeme horkou buchtu
4. A pak už jen odháníme mlsaly, dokud buchtice aspoň trochu nevychladne.
Zkoušela jsem i malinový pudink, ale vanilkový opravdu chutná nejlépe.