REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pstruh po mlynářsku s pohankovým rizotem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáváme aktuálně tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Tento recept je ale od nás z Česka! Recept na pstruh po mlynářsku zná asi každý, ale již málo koho napadne ho podávat s pohankovým rizotem. Tuto kombinaci musíte rozhodně vyzkoušet!


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksčerství pstruzi
1 kscitron
100 gmásla
50 gpřepuštěného másla na smažení
2 lžícehladké mouky
1 svazekpetrželky
Na pohankové rizoto:
250 gpohanky
5 ksžampionů
2 ksstroužky česneku
2 kspapriky (zelená a červená)
1 kscibule
1 lžíceoleje
pepř
sůl

Postup:
  1. Vykuchané pstruhy řádně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Pokapeme je zvenku i uvnitř citronem, jemně osolíme a obalíme v hladké mouce
  2. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a ryby na něm z každé strany asi 5 minut opékáme
  3. Po opečení slijeme použitý tuk z pánve a dáme na pánev jednu lžíci čerstvého másla, pstruhy na máslo položíme, obrátíme a přendáme na talíř
  4. Na pánev s máslem nasypeme omytou, osušenou a jemně nasekanou petrželku a jen velmi krátce zpěníme
  5. Máslo s petrželkou nalijeme na pstruha a poklademe plátky citronu
  6. Pohanku nasypeme do vroucí mírně osolené vody a vaříme 10 minut, následně scedíme přebytečnou vodu
  7. Cibuli nakrájíme na nudličky a zpěňte na oleji, papriky nakrájejte na kostičky, žampiony na plátky, vše přisypeme k cibuli a krátce opečte
  8. Směs trochu osolíme, opepříme a dusíme, dokud maso nezměkne. Přidejte dále prolisovaný česnek a směs smíchejte s pohankou
Doporučení:

Všechny evropské recepty projektu Zrozeno v EU můžete vidět na TV Mňam od 2. – 9. března 2020 v hlavním vysílacím čase.

Více informací na: www.zrozeno.eu

Recept k článku: Vaříme s projektem Zrozeno v EU

Video recept:

Poznámka:

O projektu „Zrozeno v EU“ – Projekt Zrozeno v EU je informačním a edukačním projektem Agrární komory ČR. Cílem projektu je informovat širokou veřejnost o kvalitě produkce potravin ve státech Evropské unie. Projekt Zrozeno v EU zahrnuje 5 hlavních kategorií potravin: maso a masné výrobky, mléko a mléčné výroby, ovoce a zelenina, oleje a neposlední řadě vína. Komunikační aktivity jsou zaměřeny na české a slovenské spotřebitele. Projekt Zrozeno v EU podpořila finančně ze 70 % Evropská unie.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy