REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pstruh opečený na pánvi, servírovaný s brambory v alobalu a koprovým dipem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku na pánvi na másle opečený pstruh, servírovaný s brambory upečenými v troubě v alobalu a koprovým dipem.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 ksvykuchaného pstruha v celku i s hlavou
1-2 lžícepřepuštěného másla
hrubozrnná sůl
voda
pepř
Na brambory:
4 ksvětší brambory
2-4 snítky(bylinky: tymián, rozmarýn ...)
alobal
sůl
Na koprový dip:
1/2 kelímkuzakysané smetany
1/2 kelímkubílého jogurtu
2 lžícemajonézy
1 lžičkacukru
1/2 ksnaťové cibulky
1 ksmalý stroužek česneku
několik snítek naťové petrželky
několik snítek kopru
citronová šťáva
pepř
sůl

Postup:

1. Pod studenou tekoucí vodou omyté pstruhy usušíme, po bocích na několika místech nařízneme, nasolíme zevnitř i z venku hrubozrnnou solí, opepříme
2. Připravené pstruhy vložíme na pánev s rozpuštěným máslem a opékáme dozlatova, poté otočíme a ryby opečeme i z druhé strany
3. Mírně podlijeme, zaklopíme poklicí a necháme ještě chvíli jen tak probublávat, pak zdroj tepla vypneme, pstruhy necháme zaklopené a vytáhneme je až, když je budeme servírovat.

Příprava brambor:
1. Důkladně očištěné, neoloupané brambory spolu s větvičkou tymiánu a rozmarýnu zabalíme do alobalu (každou zvlášť!)
2. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 45 minut
3. Upečené brambory servírujeme i s pootevřeným alobalem, mírně rozkrojené, osolenéPříprava koprového dipu:
1. V misce spolu smícháme jogurt se zakysanou smetanou a majonézou
2. Směs dochutíme nasekanými bylinkami, prolisovaným česnekem a nadrobno pokrájenou cibulí
3. Nakonec dip dochutíme cukrem, solí, pepřem a citronovou šťávou.

Doporučení:

Pstruhy servírujeme na talíři spolu s bramborami v alobalu, který jsme mírně pootevřeli, nakrojili a osolili zevnitř a s koprovým dipem podávaným zvlášť v mističkách. Vhodnou ozdobou je kousek citrónu, snítka kopru a petrželky.

Poznámka:

Recept na přepuštěné máslo najdete zde: Přepuštěné máslo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě

Ryby, brambory, zelenina, ovoce. To jsou základní suroviny našich nápaditých srpnových receptů. Můžete si z nich sestavit příjemné letní menu, protože nabízíme nejen hlavní chody, ale také jídla hodící se coby předkrmy. A samozřejmě nesmí chybět ani dezerty, tentokrát v podobě osvěžujících nanuků plných ovoce. Nachystejte si potřebné kvalitní ingredience, ideálně se značkami kvality (jako je např. Klasa nebo Regionální potravina), abyste si na všem pořádně pochutnali a také dodali tělu dostatek živin. A můžeme začít.

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy