REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pstruh pečený v troubě v alobalu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Očištění pstruzi pokapaní citrónovou šťávou a Martini, naplnění petrželkou, obložení žampiónovou směsí, v alobalu v troubě upečení doměkka.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kspstruhů po 300 g
4 ksrajčata
1 kscibule
1 svazekpetržele
1 svazektymiánu
1 šáleksuchého bílého Martini
250 gžampiónů
50 gmásla
šťáva ze 2 ks citrónů
mletý černý pepř
sůl
alobal

Postup:

1. Omyté a osušené pstruhy osolíme, okořeníme pepřem, pokapeme citrónovou šťávou a do břišních dutin vložíme několik snítek petrželky
2. na másle zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby a osmahneme je
3. Rajčata oloupeme, zbavíme semínek, nakrájíme na kostičky a s nasekaným tymiánem vmícháme k houbám, směs osolíme a okořeníme pepřem
4. Pstruhy poklademe na čtyři pláty alobalu, obložíme je žampiónovou směsí, pokapeme Martini, důkladně zabalíme a balíčky na plechu v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme asi 20 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy