REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pštrosí medailonky s játry

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Steaky z pštrosího masa plněné směsí z jater, orestované s plátky anglické slaniny.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
600 gpštrosího masa (steaky)
150 gjater (vepřové nebo telecí)
150 ganglické slaniny (tenké plátky)
100 gžampiónů
100 mlsmetany na šlehání
1 ksstředně velké cibule
1 lžícemásla
mletá sladká paprika
citrónová šťáva
olej na opékání
sůl

Postup:

1. Z masa nakrájíme medailonky (3 kusy na jednu porci)
2. Mírně naklepeme a ostrým nožem uděláme do středu masa otvor
3. Játra nakrájíme na plátky, orestujeme je na části nadrobno nakrájené cibule s olejem a posypeme mletou paprikou
4. Otvory masa naplníme kousky orestovaných jater
5. Každý medailonek zabalíme do slabého plátku slaniny a opečeme, po obou stranách, na grilu nebo pánvi s rozehřátým olejem 6. Zvlášť podusíme na másle, nakrájené na plátky, žampióny, osolíme a na závěr zjemníme šlehačkou, dochutíme citrónovou šťávou, přidáme maso a vše ještě prohřejeme.

Doporučení:

– Příloha: Vařené barevné těstoviny nebo různé úpravy brambor.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy