Kousky masa obalené v mouce s bílkem, orestované a přelité omáčkou z sherry, sójové omáčky a cukru.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
4 ks | steaků z pštrosího masa |
300 g | sterilovaného celeru |
1 lžička | hladké mouky smíchané s bílkem |
Omáčka: | |
2 lžíce | sherry |
2 lžíce | vody |
2 lžíce | sójové omáčky |
1 lžíce | cukru |
1 lžička | bramborového škrobu |
mletý černý pepř | |
špetka glutasolu | |
olej na smažení | |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na malé kostičky a pečlivě obalíme v ušlehaném bílku s hladkou moukou
2. Oloupeme cibuli, nakrájíme na plátky a celer na kostičky
3. Smícháme všechny přísady do omáčky
4. Na rozehřátém oleji, za stálého míchání, orestujeme maso dozlatova a potom ho vyjmeme
5. V druhé pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a na prudkém ohni orestujeme nakrájenou cibuli a celer asi 1-2 minuty
6. Potom vše zalijeme připravenou směsí na omáčku, zamícháme a ještě chvíli necháme povařit
7. Nakonec přidáme okapané maso a zlehka promícháme
8. Ihned podáváme.
– Příloha: Celozrnný chleba nebo bílé pečivo.