REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pštrosí maso na kantonský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky masa obalené v mouce s bílkem, orestované a přelité omáčkou z sherry, sójové omáčky a cukru.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
4 kssteaků z pštrosího masa
300 gsterilovaného celeru
1 lžičkahladké mouky smíchané s bílkem
Omáčka:
2 lžícesherry
2 lžícevody
2 lžícesójové omáčky
1 lžícecukru
1 lžičkabramborového škrobu
mletý černý pepř
špetka glutasolu
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na malé kostičky a pečlivě obalíme v ušlehaném bílku s hladkou moukou
2. Oloupeme cibuli, nakrájíme na plátky a celer na kostičky
3. Smícháme všechny přísady do omáčky
4. Na rozehřátém oleji, za stálého míchání, orestujeme maso dozlatova a potom ho vyjmeme
5. V druhé pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a na prudkém ohni orestujeme nakrájenou cibuli a celer asi 1-2 minuty
6. Potom vše zalijeme připravenou směsí na omáčku, zamícháme a ještě chvíli necháme povařit
7. Nakonec přidáme okapané maso a zlehka promícháme
8. Ihned podáváme.

Doporučení:

– Příloha: Celozrnný chleba nebo bílé pečivo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy