REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přírodní steak s avokádovým dipem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované krůtí plátky potřené máslem a rajčatovou salsou, podávané s avokádovým dipem.


Ingredience:
4 kskrůtích plátků
4 lžícerajčatové salsy
1 lžícemásla
olej na potření pánve
sůl
Na marinádu:
1/2 lžičkykayenského pepře
1 lžíceolivového oleje
1 lžícemedu
šťáva z 1 citronu
Na avokádový dip:
1 lžíceoleje
1 ksvelkého vyzrálého avokáda
1 ksmalé chilli papričky
1 ksstroužku česneku
1 ksmalého rajčete
šťáva z 1/2 liimetky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na marinádu v misce prošleháme olivový olej, med, kayenský pepř a citronovou šťávu
2. Krůtí plátky očistíme, osolíme, obalíme v připravené marinádě a necháme 30 minut v chladu odležet
3. Avokádo podélně rozpůlíme, vyjmeme pecku a vyškrábeme dužinu ze slupky
4. Na dip v mixéru rozmělníme avokádovou dužinu s limetkovou šťávou, vmícháme na jemno nasekanou očištěnou chilli papričku, oloupané na drobno nakrájené rajče, oloupaný utřený stroužek česneku, olej a vymícháme hladkou směs, kterou podle chuti osolíme i opepříme a zakryté fólií uložíme do lednice
5. Rozpálíme si grilovací pánev nebo gril, mřížku potřeme olejem a po obou stranách opečeme naložené steaky (asi 10 minut), přendáme na zahřáté talíře, každý steak potřeme kouskem másla a lžící rajčatové salsy, necháme chvíli odležet a podáváme s avokádovým dipem a čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy