REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Příprava mletého masa ke grilování

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Univerzální recept na předpřípravu mletého masa určeného na grilování.


Ingredience:
500 glibovolné masové směsi
1 kscibule
1 ksvejce
2 lžícehladké mouky
1 vrchovatá lžícesolamylu
2,5 -3 lvody
koření dle chuti
sůl

Postup:

1. Masovou směs umeleme
2. K masu přidáme nastrouhanou cibuli, solamyl, hladkou mouku, vejce a koření
3. Hmotu vypracujeme a vytvarujeme do požadovaných tvarů (koule, válečky …)
4. Dostatečné množství mírně osolené vody přivedeme do varu a předpřipravené tvary z mletého masa zavaříme 5-7 minut, záleží na velikosti
5. Jakmile je maso zavařené, vytáhneme ho a vhodíme do nádoby se studenou vodou, prudkým zchladnutím předvařené maso ztuhne
6. Po zchladnutí a ztuhnutí kousky vytáhneme a necháme důkladně okapat, tímto je maso připravené ke grilování.

Doporučení:

Takto předpřipravené mleté maso grilujeme na roštu na ohni, nebo také na pánvičce na oleji, či lávovém grilu …

Poznámka:

Solamyl: Je bramborová moučka škrobová, která je vyráběna z nejkvalitnějšího bramborového škrobu. Je lehce stravitelná, jemná a vhodná i do dětských pokrmů. Její použití je široké.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy