Koule vytvořené z mletého hovězího masa, plněné kostkami balkánského sýru, zabalené do slaniny, grilované na venkovním roštu grilu, nebo také v troubě pod grilem.
Ingredience:
500 g | mletého hovězího masa |
2 lžíce | bazalkového pesta |
10 ks | plátků slaniny |
1/2 kostky | balkánského sýra nebo sára feta |
pepř dle chuti | |
sůl | |
špejle na zajištění slaniny |
Postup:
1. Mleté hovězí maso ochutíme pestem, solí a pepřem
2. Ze vzniklé hmoty tvoříme koule, do jejichž středu zapíchneme kostičku balkánského sýra, svědomitě zabalíme a lehce uplácneme
3. Obalujeme ve slanině, kterou přichytíme pomocí špejle
4. Grilujeme asi 20-30 minut dle teploty grilu.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Barbora Jollinka Charvátová