REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Příprava karamelu II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní recept na karamel.


Ingredience:
250 gpískového cukru
4 lžícevody
menší hrnec
pečící papír

Postup:

1. Do malého hrnce nalijeme vodu a přidáme cukr
2. Na mírném ohni mícháme tak dlouho, dokud se krystaly cukru úplně nerozpustí
3. Po rozpuštění cukru přivedeme cukrový sirup do varu a vaříme ho, dokud nám nezezlátne
4. Hotový karamel použijeme dle příslušných receptur nebo ho nalijeme do hrnce, který vyložíme pečícím papírem a necháme ztuhnout, ztvrdlý karamel pak nalámeme na kousky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy