REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybízový sýr

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybízový protlak smíchaný s cukrem a kyselinou citrónovou, povařený až zrosolovatí.


Ingredience:
1 kgprotlaku z černého rybízu
600 gcukru
3 gkyseliny citrónové
olej na vymazání formy
cukr na vysypání formy
voda

Postup:

1. Omytý rybíz otrháme z třapin, podlijeme malým množstvím vody a dáme ho vařit
2. Rozvařený rybíz ještě teplý prolisujeme přes síto
3. Vzniklý protlak vaříme do zhoustnutí, pak jej odvážíme, přidáme cukr a kyselinu citrónovou a vaříme dál, až sýr začne rosolovatět
4. Uvařenou hmotu nalijeme do olejem vymazané a krystalovým cukrem vysypané formy a necháme ztuhnout.

Doporučení:

Pro zlepšení chuti můžeme v bodě 3 přidat k cukru i kandované ovoce, ořechy, mandle nebo usekanou pomerančovou kůru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy