Vykostěné předvařené koleno, potřené utřenými stroužky česneku smíchanými s grilovacím kořením a pivní marinádou, dopečené v troubě doměkka.
Ingredience:
1 ks | vepřového kolena |
1 ks | menší cibule |
1 ks | bobkového listu |
2 ks | stroužků česneku |
4 ks | kuliček nového koření |
6 ks | kuliček černého pepře |
100 ml | světlého piva |
1 lžička | cukru |
grilovací koření | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné koleno dáme do osolené vody, přidáme bobkový list, nové koření, kuličky pepře, neoloupanou cibuli a uvaříme do poloměkka
2. Pak maso vykostíme tak, aby zůstalo pokud možno vcelku a potřeme ho oloupanými utřenými stroužky česneku s trochou grilovacího koření a cukrem, který jsme rozvařili v 50 ml světlého piva
3. Koleno položíme do pekáčku, podlijeme zbývajícím světlým pivem, dáme do trouby a pečeme při 180-190 °C, za občasného polévání pivní marinádou, doměkka.
Podáváme s opečenými bramborami nebo tmavým pečivem.