REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Povidlová omáčka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zajímavá varianta původem staročeské omáčky servírované k uzenému masu. Tuto můžeme podávat i k pečenému drůbežímu, skvělá je ke kachně.


Ingredience:
200 gsušeného ovoce (meruňky, švestky ...)
150 gšvestkových povidel
1 lžičkacitrusové kůry
šťáva z 1 ks pomeranče
šťáva z 1 ks citrónu
skořice
tymián
voda

Postup:

1. Povidla lehce rozvaříme spolu s citronovou a pomerančovou šťávou, skořicí a tymiánem, podle potřeby podléváme vodou
2. Nakonec přidáme sušené ovoce a citrusovou kůru, ještě chvíli vše povaříme a můžeme podávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy