Teplá omáčka vůně a chuti po portském víně a dalších ingrediencích.
Ingredience:
500 ml | masového vývaru |
200 ml | portského vína |
2 ks | cibule |
1 ks | pomeranče |
1 ks | citrónu |
2 lžíce | olivového oleje |
2 lžičky | solamylu |
špetka cukru | |
sůl |
Postup:
1. Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přilijeme portské víno a vývar
2. Okořeníme a vmícháme šťávu a kůru z chemicky neošetřeného pomeranče a citrónu
3. Na mírném ohni vaříme asi 30 minut
4. Nakonec omáčku zahustíme solamylem, dochutíme cukrem a dle chuti osolíme, vše ještě krátce povaříme.
Solamyl: je bramborová moučka škrobová, která je vyráběna z nejkvalitnějšího bramborového škrobu. Je lehce stravitelná, jemná a vhodná i do dětských pokrmů.