REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Portská omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá omáčka vůně a chuti po portském víně a dalších ingrediencích.


Ingredience:
500 mlmasového vývaru
200 mlportského vína
2 kscibule
1 kspomeranče
1 kscitrónu
2 lžíceolivového oleje
2 lžičkysolamylu
špetka cukru
sůl

Postup:

1. Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přilijeme portské víno a vývar
2. Okořeníme a vmícháme šťávu a kůru z chemicky neošetřeného pomeranče a citrónu
3. Na mírném ohni vaříme asi 30 minut
4. Nakonec omáčku zahustíme solamylem, dochutíme cukrem a dle chuti osolíme, vše ještě krátce povaříme.

Poznámka:

Solamyl: je bramborová moučka škrobová, která je vyráběna z nejkvalitnějšího bramborového škrobu. Je lehce stravitelná, jemná a vhodná i do dětských pokrmů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy