REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Potahový fondán na dorty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní recept na fondán vhodný ke zdobení (potahování) dortů.


Ingredience:
500 gprosátého práškového cukru
50 gvaječných bílků
25 gbílého rostlinného tuku
30 mlkapalné glukózy

Postup:

1. Prosátý cukr dáme spolu s glukózou a tukem do nádoby mixéru a vše rozmixujeme
2. Po troškách přidáme vaječný bílek, dost na to, aby spojil komponenty, umixujeme pastu
3. Hmotu vyklopíme na pracovní povrch a jemně hněteme, dokud není hladká a hedvábná
4. Potahový fondán buď ihned použijeme nebo skladujeme ve vzduchotěsném plastikovém sáčku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy