REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomerančovo-fenyklový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento salát podáváme jen tak, jako předkrm či lehkou večeři, nebo jako přílohu k různým druhům minutkového masenka, špízům apod. Fenyklový salát jsem jedla dnes poprvé a byla jsem velmi překvapena jeho příjemnou, jemnou a delikátní chutí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
2 ksvelké pomeranče
1 kshlíza fenyklu
1 ksčervená cibule
Na zálivku:
4 lžíceolivového oleje
2 lžícelimetkové (citronové) šťávy
1 lžícena jemno krájené plocholisté petržele
1 ksstroužek CZ česneku
čerstvě mletý (nejlépe bílý) pepř
sůl

Postup:

1. Oloupaný česnek prolisujeme a v misce ho dobře prošleháme s olivovým olejem, citronovou (limetkovou) šťávou a petrželkou, osolíme a opepříme
2. Pomeranče oloupeme a “vykožkujeme”..

vyfiletujeme … nevím, jak to správně nazvat … zkrátka to uděláme tak, že je zbavíme bílých vláken a zůstane jen oranžová dužina, jednotlivé dílky ještě můžeme překrájet napůl
3. Cibuli oloupeme, fenykl očistíme, poté obě tyto ingredience nakrájíme na tenké plátky
4. Kousky pomeranče, cibule a fenyklu vsypeme do mísy, zalijeme zálivkou a zlehka promícháme, dáme vychladit, podle chuti můžeme dosolit.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy