REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomerančová poleva

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Poleva ke zdobení s pomerančovou příchutí.


Ingredience:
1 hrnekcukru moučka
1 kspomeranče (šťáva)

Postup:

1. Cukr prosejeme
2. Vymačkáme šťávu z pomeranče
3. Smícháme cukr s pomerančovou šťávou a umícháme hladkou a hustou polevu.

Poznámka:

– Moučkový cukr pro přípravu polevy vždy prosejeme- Chceme-li, aby byla cukrová poleva zvláště lesklá, přidáme do ní za stálého míchání několik kapek octa- Je-li poleva řídká i po delším tření, vmícháme do ní ještě trochu cukru- Je.li poleva příliš hustá, přidáme do ní bílek nebo horkou vodu – podle druhu polevy- Bílkové polevy rychle schnou, proto s nimi musíme pracovat rychle, pokud polevy zbude, přikryjeme ji mokrou utěrkou- Srazí-li se nám čokoládová poleva, vmícháme do ní lžíci horké vody a polevu dobře utřeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy