REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomeranče plněné ovocným salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept ze Švédska.


Ingredience:
4 kspomerančů
1 ksmalého jablka
1 ksbanánu
1/2 kskompotované broskve
smetana ke šlehání
moučkový cukr
citrónová šťáva

Postup:

1. Omyté pomeranče osušíme, příčně rozkrojíme na půlky a opatrně vydlabeme dužinu
2. Zbavíme ji jadérek, hořkých blan a nakrájíme na kousky
3. Oloupaný banán nakrájíme na tenká kolečka, broskev a jablko zbavené jádřinců nakrájíme na kostičky
4. Přidáme citrónovou šťávu, trochu cukru a vše lehce promícháme
5. Salát naplníme do pomerančových slupek a dobře vychladíme
6. Před podáváním ozdobíme šlehačkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy