REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Skandinávské vánoční pomerančové sušenky podle Kateřiny Jaškové @milluji

Jestli hledáte nové druhy cukroví, které byste letos chtěli vyzkoušet, velmi doporučuji vyzkoušet tento recept na polomáčené pomerančové sušenky. Recept pochází z Dánska, ale já si jej trochu poupravila. V Dánsku se totiž do těsta nedává skořice, ale vanilka a z těsta se tvarují kolečka, kdežto já z nich udělala sušenky a ještě je namočila do čokolády. Tahle kombinace je ale za mne mnohem lepší, tak je vyzkoušejte také. 🙂

Slanečci po sklenářsku

Glasmastaresill, recept ze švédské kuchyně.

Švédský Lussekatter ze špaldové Pernerky

Lussekatter je typicky švédské kynuté pečivo ovoněné šafránem a dochucené rozinkami. Peče se tradičně na svátek sv. Lucie, ale hodí se po celý advent.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy