REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomazánka z ryzců

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na másle orestované, podušené plátky ryzců, smíchané se šunkou, cibulí, kapary a majonézou. Pomazánka dochucená solí a pepřem.


Ingredience:
400 gpravých nebo smrkových ryzců
100 gschwarzvaldské šunky
4 lžícemajonézy
2 lžícenasekaných kaparů
1 ksčervené cibule
máslo
pepř
sůl
petrželka na ozdobu

Postup:

1. Ryzce nakrájíme na drobné kousky, podusíme na másle, osolíme a necháme vychladnout
2. Šunku nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky, kapary nasekáme na drobno, promícháme s podušenými ryzci
3. Přidáme majonézu, dochutíme pepřem, solí, promícháme
4. Pomazánku mažeme například na sucho opečené plátky toastového chleba, který jemně potřeme česnekem, toasty posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy