REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomazánka z lilků, paprik a rajčat

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Někde jsem slyšel i název tatarák chudých … tato chutná pomazánka však patří i na slavnostní tabuli, je totiž fotogenická a hlavně moc dobře chutná.


Ingredience:
2 kslilky
4 ksčervené papriky
4 ksrajčata
8 ksstroužků česneku
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Lilky rozkrojíme na polovinu a dáme na plech do trouby péct, zhruba po 40 minutách je dužnina měkká, pak velkou lžící dužninu vyškrábeme ze slupky a dáme do misky, vidličkou rozetřeme na kaši
2. Papriky dáme do trouby na mřížku a pečeme je do měkka tak dlouho, až se na paprikách nafoukne tenká slupka
3. Měkké papriky nasypeme do igelitového sáčku, zabalíme do utěrky a necháme 20 minut zapařit (papriky se do sáčku dávají proto, aby šla lehce sloupnout jejich tenká slupka)
4. Mezitím nařízneme podélně rajčata a zalijeme je vařící vodou, ze spařených, rajčat odstraníme slupku a jemně je nasekáme, přidáme k lilku
5. Papriky stáhneme ze slupky, odstraníme jádřince, jemně je nasekáme a promícháme s lilky a rajčaty
6. Zeleninu promícháme s česnekem, solí, pepřem, olivovým olejem a můžeme servírovat, například na topinkách.

Doporučení:

Kdo má rád pomazánky jemné, může zeleninovou směs rozmixovat.

Poznámka:

Recept nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy