REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomazánka z lilků a rajčat

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené lilky smíchané s oloupanými, spařenými rajčaty, dochucené česnekem, olejem, pepřem a solí, podušené, pak zavařené ve formě pomazánky.


Ingredience:
4 ksstředně velké lilky
4 ksstroužky česneku
4 ksrajčata
2 lžíceoleje
pepř
sůl

Postup:

1. Celé lilky propícháme špejlí, pak je zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut, alobalové balíčky pak z vrchu, otevřeme a lilky dopečeme při stejné teplotě dalších 15 minut, necháme vychladnout, oba balíky rozpůlíme a dužinu z lilků vydlabeme, semena odstraníme
2. Rajčata spaříme krátce v horké vodě, pak je oloupáme a rozmačkáme, smícháme s dužinou lilků
3. Přidáme utřený nebo prolisovaný česnek, olej, sůl a pepř, vše spolu ještě chvíli podusíme
4. Hotovou, ještě teplou pomazánku dáme do skleniček, které dobře uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 90 °C.

Doporučení:

Přidáním 1-2 kusů nasekané chilli papričky vznikne ostrá varianta této chutné pomazánky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy