REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomazánka z červené řepy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomazánka z vařené červené řepy, vejce, cizrny a dalších ingrediencí.


Ingredience:
2 ksčervené řepy
1 kskyselejšího jablka
1 ksvejce
250 gcizrny z konzervy
3 lžíceolivového oleje + na osmahnutí
2 lžícemletých lískových oříšků
šťáva z 1/2 citronu
nasekaný kopr
mletý pepř
česnek
voda
sůl

Postup:

1. Kyselejší jablko oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na plátky a osmahneme na rozehřátém oleji
2. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na menší kousky, řepu uvaříme ve vodě doměkka, oloupeme a nakrájíme také na menší kousky
3. Pak jablko, vejce, řepu, cizrnu, umleté lískové oříšky, olivový olej, trochu vody a citronovou šťávu rozmixujeme
4. Nakonec pomazánku podle chuti dochutíme na drobno nasekaným koprem, oloupaným utřeným česnekem, solí, mletým pepřem a promícháme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy